Esittely
Ottelutilastot
KPS Edustus - SJK Akatemia
2017 - KPS Edustus - Miesten kolmonen
Klo 19:00 Kipparihalli
11
Tou

Ennakkoinfo


Paikalla 17:45

Kärkikampailu KPS vs. SJK Akatemia to 11.5 klo 19:00


Kolmosen kausi on pelattu vasta kaksi kierrosta, kun jo sarjan kolmannella kierroksella pelataan sarjan kärkisijoitusten kannalta merkittävä ottelu KPS:n ja SJK Akatemian välillä. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet sarjan vakuuttavasti keikkuen puhtaalla pelillä sarjan kärjessä, kun vielä molempien joukkueiden tehtyjen maalien keskiarvo peliä kohden on viisi tai yli ja kumpikaan ei ole päästänyt yhtään omiinsa niin hekumaaliset asetelmat otellulle on olemassa. Viime kaudella joukkueet kohtasivat sarjassa kahdesti ja silloin SJK Akatemia oli parempi molemmilla kerroilla voittaen ottelut Seinäjoella 5-1 ja Kokkolassa 0-2. Nyt kuitenkin on uusi kausi uudet asetelmat joten 0-0 lähdetään sarjan kaikkia joukkueita kiinnostavaan otteluun.

SJK Akatemian tavoitteena on yksiselitteisesti voittaa sarja ja viedä joukkue kakkoseen, missä se hyödyttäisi SJK:n liigajoukkuetta nykyistä paremmin reservijoukkueena. SJK Akatemia oli jo talvella mukana Suomen cupin lohkovaiheessa saaden kovia valmistavia pelejä alleen ja menestyen siellä ihan kohtuullisesti. Joukkueen pelaajisto vaihtelee pelien välillä kohtuullisen paljon, kun edustusjoukkueen ja A-nuorten SM-sarja joukkueiden kokoonpanosta kerätään kuhinkin otteluun pelaajia. Pelaajistoon on myös hankittu täksi kaudeksi viimekauden Sisu-pallosta kärkipelaajat ja liigajoukkueestakin on pelaajia jo tällä kaudella SJK Akatemian riveissä esiintynyt. Kokkolaan ammattimaisesti toimiva joukkue taatusti tuo parhaan mahdollisen kokoonpanon liigatason pelaajilla marinoituna, sillä niin isosta pelistä SJK Akatemialle on torstai-illassa kyse. SJK Akatemia pelaa monipuolista hyökkäyspeliä, missä joukkue pyrkii murtamaan vastustajan puolustuksen lyhyillä syötillä linja kerrallaan tai laitojen kautta keskityksillä. Lisäksi tilanteenvaihtopelaamisessa vikkelät pelaajat ovat omimmillaan ja erikoistilanteet joukkue toteuttaa suunnitellusti. Pelityyli ei ole juurikaan muuttunut viimekaudesta vaan tuttua SJK:n tyyliä joukkue tulee todennäköisesti esittämään torstai-iltana Kipparihallissa.

KPS on aloittanut kautensa odotettuakin paremmin, sillä peli on kulkenut heti ensimmäisestä ottelusta lähtien, vaikka pelisysteemiä muutettiin viimekaudesta huomattavasti. Joukkueen terveystilanne on hyvä sillä vain Mika Korkiala on vielä toipilaana viime kauden loukkaantumisen seurauksena. Ilmapiiri joukkueen sisällä on mainio positiivisten alun jälkeen ja harjoituksissa edelleen hiotaan pelin yksityiskohtia paremmalle tasolle, missä tuleva SJK Akatemia peli on mainio mittari joukkueelle ja tason mittaus pelaajille. Joukkueen puolustuspeli oli jo viimekauden lopulla hyvällä tasolla ja se on kehittynyt siitä tälle kaudelle. Mutta suurin muutos on tapahtunut hyökkäyspelissä, mistä on pallolliset virheet saatu karsittua vähemmäksi ja sen vuoksi hyökkäyspeli on tuottanut kahteen ensimmäiseen peliin huikeat 36 maalipaikka, mistä on hyvillä tehoilla viimeistelty kymmenen maalia. Kuinka vastustaja onnistuu vastamaan KPS:n kurinalaiseen, itseluottamusta uhkuvaan ja viihdyttävään pelityyliin selviää torstai-illassa.

Jos et ole aiemmin ehtinyt niin nyt viimeistään kannattaa tulla seuramaan varmasti viihdyttävää kolmosen kärkikamppailua Kipparihalliin torstaina 11.5 klo 19:00 alkavaan otteluun. Tule seuramaan kuinka Kokkolan omat pojat haastavat SJK:n ammattilaiset.

SJK Akatemia vei voiton tasokkaassa pelissä


Kolmosen kärkikamppailussa kohtasivat puhtaalla pelillä sarja aloittaneet KPS ja SJK Akatemia, missä panoksena oli sarjan kärkipaikka. Molemmat joukkueet olivat valmistautuneet huolella illan koitokseen, sillä kuten pelin alku osoitti, oli molempien joukkueiden vahvuudet ja heikkoudet analysoitu etukäteen. KPS joutui muutamaan avauskokoonpanoaan edelliseen peliin, kun Bright Ihionu kärsi alavartalo vammasta, joka esti täysipainoisen pelaamisen. Ottelua seuramaan oli Kipparihalliin saapunut mukava määrä yleisöä, joka pelin edetessä intoutui kannustamman kotijoukkuetta äänekkäästi.

Ensimmäinen puoliaika alkoi joukkueiden mittaillessa taktisia asetelmia kahden erilaisen pelityylin välillä. Tässä vaiheessa peli ei ehkä ollut niin kauhean yleisöön menevää vaan enempi joukkueiden välistä mittelöä taktisesta osaamisesta ja toisen heikkouksien etsimisestä. SJK Akatemia piti palloa ja oli hieman edellä kamppailupelaamisessa, missä KPS:n pelaajilla oli pientä viivettä tilanteisiin ennakoinnissa. KPS taas pyrki puolustamaan huolellisesti ja vastaiskuilla iskemään terävästi vastustajan selustaan. Tällä teemalla peli eteni koko ensimmäisen puoliajan. Ottelun 34 minuutilla SJK Akatemia iski oikealta tulleen keskityksen päätteeksi etutolpalta 0-1 johtomaalin tilanteessa, mitä oli edeltänyt päähän kohdistunut kontakti toisella laidalla. Tilanteessa KPS ja osa SJK:n pelaajista lopetti pelaamisen ja tuomari ei osannut reagoida tilanteeseen ollenkaan. Halpa maali joka oli seurasta todella epäselvästä tilanteesta. Puoliajan lopulla KPS yritti nostaa prässiä paremman pelilisen otteen saamiseksi, mutta pääosiltaan peli jatkuin puoliajan alun kaltaisena. KPS pelilliset ongelmat olivat reagointi pelaamisessa ja siinä, että pallon riistot saatiin liian syvällä omalla alueella, mistä oli sitten liian pitkä matka hyökkäyksiin.

Toiselle puoliajalle KPS muutti peliryhmitystään, millä se pyrki korjaamaan ensimmäisen puoliajan ongelmia. Muutos tepsi ja KPS alkoi saamaan paremmin otetta pelistä ja ennen kaikkea riistot saatiin lähempänä vastustajan maalia. Laadukkaiden maalipaikkojen luonti kuitenkin tuotti molemmille joukkueille vaikeuksia. Ottelun 67 minuutilla pääsi SJK: oikea puolustaja nousemaan laidaltaan ja laittoikin kovan etukulmalaukauksen kaikkien odottaman keskityksen sijasta ja pallo olikin yllättäen maalissa 0-2 SJK:lle. Tämän jälkeen KPS alkoi pelaamaan enenevässä määrin rohkeampaa puolustuspeliä joka tuotti tulosta ja paine siirtyi SJK.n päätyyn. Tämän seurauksena oikealta lähteneen keskityksen SJK:n toppari yritti palauttaa omalle maalivahdilleen, mutta Atte Henttu luki tilanteen hyvin ja ehti väliin siirtäen pallon maaliin 1-2. Tämän jälkeen KPS piti painetta SJK:n päädyssä ja viimeisillä minuuteilla Bright Ihionulla oli hyvä paikka mutta hän ei saanut tarpeeksi voimaa puskunsa taakse. Lopussa KPS sai vielä hyvää painetta mutta maali jäi syntymättä ja näin pisteet vierasjoukkueelle.

Illan kamppailu oli kahden erilaisen mutta hyvän joukkueen koitos, missä molemmat joukkueet esittelivät jalkapallon taktisia, teknisiä ja tunne puolen hienouksia. Maalipaikoilla ei ottelussa mässäilty mutta peli oli molempien osalta jatkuvaa toisen osapuolen heikkouksien etsimistä. SJK Akatemia ansaitsi lopulta niukan voittonsa lähinnä paremman kaksinkamppailu pelaamisen vuoksi, missä KPS:lla jäi parannettavaa nopeamassa tilanteiden ennakoinnissa. Avustavat tuomarit selvisivät urakastaan hyvin mutta valitettavasti päätuomarin taso ei yltänyt joukkueiden ja pelin tasolle.

Maalipaikat KPS - SJK Akatemia 5 -8

Kulmat KPS - SJK Akatemia 4 - 2

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
Edustus 1 - 2
(0 - 1)
SJK Akatemia
55' Varoitus Nimi

79' Maali Nimi

81' Varoitus Nimi

88' Varoitus Nimi
Lisää uutisia
Kokkolan Palloseura
«  Tammikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Kategoriat