Esittely
Ottelutilastot
KPS Edustus - PeFF
2017 - KPS Edustus - Miesten kolmonen
Klo 19:00 Kipparihalli
28
Huh

Ennakkoinfo


Paikalla 17:45

KPS avaa sarjakauden pe 28.4 klo 19:00 Kipparihallissa


Kesästä ei ole vielä tietoakaan, mutta miesten kolmonen käynnistyy Kopsin osalta tulevana perjantaina sääolosuhteista piittaamatta Kipparihallissa klo 19:00, kun vastaan asettuu sarjanousija PeFF (Pedersörestä). Molempien osalta on talven pitkä harjoituskausi takana, joten vihdoinkin päästää tosi toimiin kauden osalta. Joukkueet kohtasivat harjoituskaudella kertaalleen Tellushallissa helmikuussa, jolloin KPS voitti pelin maalein 1-3 (0-2), toinen suunniteltu keskinäinen harjoituspeli jouduttiin perumaan huhtikuun alussa Tekonurmen routavaurioiden vuoksi.

PeFF voitti viime kaudella nelosen lähes suvereenilla tavalla häviämättä sarjassa yhtään ottelua. Sen seurauksena irtosi paikka sarja porrasta ylempänä, mihin joukkue on valmistautunut sarjanousijan innolla hyvin huolellisesti. Harjoitusottelut ovat osoittaneet, että joukkue on sarjan vaatimalla tasolla ja lähtee hakemaan tosissaan sarjapaikan uusimista. Joukkueen runko rakentuu edellisen kauden pelaajien ympärille, mutta sen lisäksi joukkue on saanut vahvistuksia viime kauden JBK:sta ja muista alueen seuroista. Joukkue pelaa hyvin tyypillistä Pietarsaarelaista jalkapalloa, missä omalta alueelta alhaalta rakentaen haetaan ristipalloilla nopeita latureita ja hyökkääjiä puolustuslinjan selustaan. Joukkueen on taatusti motivoitunut uuden edellä, mitä vahvistavat hyvät tulokset harjoituspelikauden otteluista.

Kopsin valmistautuminen sarjakauden alkuun on sarjan lähestyessä parantunut koko ajan ja pelaajien terveystilannekin näyttää varsin hyvältä. Pelitapaa ja yksityiskohtia on hiottu viimeistely harjoituksiin saakka. Pelitapa on hieman muuttunut viimekaudesta mutta samojen elementtien ympärille joukkue tulee rakentamaan pelinsä edelleen. Ottelusta on varmuudella poissa vain Lenni Luokkala joka kärsii viime kauden viimeisessä pelissä saamansa pelirangaistuksen pois tässä ottelussa ja Mika Korkiala joka vielä toipuu viime kauden loukkaantumisesta.

Kopsin kannattajien kannattaa saapua paikalle hyvissä ajoin sillä puskaradioin mukaan Pedersörestä on myös tulossa runsaslukuinen joukko kannustamaan vieraita. Ottelu alkaa Kippari Hallissa perjantaina 28.4 klo 19:00.

KPS avasi kautensa räväkästi


Kopsi avasi kautensa noin sadan silmäparin alla vappuun valmistavassa perjantai-illassa. Vappukarnevaalin tunnelma ei vielä näkynyt katsomossa vaikkakin banderollit oli saatu jo esille ja paikalle oli saapunut useita pedersöreläisiäkin kannustamaan omiaan. Molemmat joukkueet olivat saaneet jalkeille täyden kokoonpanon, mikä osoitti molempien joukkueiden olevan tosissaan illan otteluun.

Ottelu käynnistyi ensimmäisen 10 minuutin osalta vieraiden lievänä hallintana, kun vierasjoukkue PeFF vei pelin kriittisillä alueilla kaksinkamppailut nimiinsä. Vierasjoukkue onnistuikin luomaan ottelun ensimmäisen hyvän maalipaikan pitkän sivurajaheiton jälkitilanteesta, mutta Kopsin onneksi Jonas Holm hoiti tilanteen loistotorjunnallaan. Tämän jälkeen ote kääntyikin Kopsille, mistä kotijoukkue onnistui keskustan ja oikean laidan kautta luomaan hyviä tilanteita PeFF:n maalille. Otteen kääntymisessä oli oleellista juuri pelin alussa hävittyjen keskialueen kaksinkamppailuiden kääntyminen Kopsin eduksi. Parhaat paikat Kopsi sai luotua Aleksi Kangasvierin ja Bright Ihiounun kautta, mutta viimeistely ontui vielä alun puoli tuntia. Puoliajan 39 minuutilla nähtiin sitten Suomen maajoukkueen ex-luotsi Mixu Paatelaisen unelma, kun oikea laitapakki Pietu Liedes syötti laidaltaan laatusyötön, vasemmalle laidalle, jonka Atte Henttu jatkoi taka-alueella ja vasen laitapakki Matias Kivinen oli noussut kaksin vastustajan maalivahdin kanssa ja viimeisteli hienosti 1-0 kotijoukkueelle. Huhujen mukaan Nordicbetin kertoimet Kopsin kauden avausmaalin tekijän osalta olivat huikean korkeat. Puoliajan lopun Kopsi puolusti kurinalaisesti ja pääsi ansaitussa johdossa tauolle.

Tauolla käytiin läpi pelin yksityiskohtia, sillä mihinkään suurempaan muutokseen ei ollut vahvan ensimmäisen jakson jälkeen tarvetta. Toinen puoliaika käynnistyikin Kopsin osalta vahvasti, missä vastusta riisuttiin aseista ja oma hyökkäyspelaaminen alkoi sujua mallikkaasti. Ottelun 51 minuutilla Kopsin vahva jakso toi tulosta, kun Aleksi Hämäläinen tarjoili kuudentoista rajalta ovelan syötön Atte Hentulle, joka viimeisteli hienosti maalin kattoon 2-0. Kopsi jatkoi samalla tasolla ja ottelun 60 minuutilla Emil Finne sai kuudentoista rajalle vastustajan purkupallon ja esitti hyvä rytmisen 1-kosketuksen ja laukauksen, joka painui vastustajan verkon perukoille 3-0. Pelin 63 minuutilla vastustaja taklasi rumasti Emil Finneä noin 18 metriä PeFF:n maalista, mistä seurasi vastustajan Ralf Tuorilla toinen varoitus ja punainen kortti. Aleksi Hämäläinen hyödynsi harjoittelun vapaapotkun ja viimeisteli jo 4-0 kotijoukkueelle. Tämän jälkeen pelin tempo laski ja Kopsi sai rakennella peliä alakerran kautta kaikessa rauhassa ja muutaman mallikkaasti rakennutun hyökkäyksen kotijoukkue pääsikin esittämään. Lopulliset lukemat 5-0 teki Atte Henttu Aleksi Niskakosken syötöstä ja Joni Sorvojan upean nousun seurauksena ottelun 90 minuutilla. Näihin ansaittuihin lukemiin päätettiin Kopsin kauden avausottelu.

Kausi käynnistyikin varsin vakuuttavalla esityksellä Kopsin kannalta. Oleellista oli se, että joukkue onnistui toteuttamaan pelisuunnitelmaansa lähes koko ottelun ja se, että kaksinkamppailupelaaminen oli ensimmäistä 10 minuuttia lukuunottamatta huomattavasti vastustajaa vahvempaa. Hyökkäyspelisuunnitelma oli hyvin yksinkertainen, mutta pelaajat toteuttivat sen erittäin hyvin ja pelin edetessä päästiin sen ansioista toteuttamaan myös pelaavampaa tapaa luoda maalipaikkoja. Sarjapeleissä pitää muistaa, ettei tässä olla mukana missään kauneus/tyyli kilpailussa, vaan tavoitteena on olla tyly ja tehokas sekä voittaa pelit. Yksittäisten tilanteiden pelaamisen osalta jäi parannettavaa, mutta puolustuspelaamiseen joukkue voi olla suhteellisen tyytyväinen. Kausi jatkuukin kotiottelulla taas viikon päästä, kun Lapuan Virkiä saapuu ensi perjantaina vieraaksi Kokkolaan Kipparihalliin klo 19:00.

Maalipaikat KPS - PeFF 16-5

Kulmat KPS -Peff 5 - 3

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
Edustus 5 - 0
(1 - 0)
PeFF
30' Varoitus Nimi

39' Maali Nimi

39' Maalisyöttö Nimi

51' Maali Nimi

51' Maalisyöttö Nimi

55' Varoitus Nimi

60' Maali Nimi

65' Maali Nimi

90' Maali Nimi

90' Maalisyöttö Nimi
Lisää uutisia
Kokkolan Palloseura
«  Tammikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Kategoriat