KPS Edustus - Sääripotku
Maa

KPS otti voiton Sääripotkusta

KPS kohtasi maanantai-illan huumassa sarjaporrasta alempana pelaavan FC Sääripotkun harjoitusottelun merkeissä, missä peliajaksi oli sovittu 2 x 40 minuuttia. Yleisöä oli paikanpäälle tullut huomattavasti vähemmän kuin henkilöitä oli vaihtopenkeillä, jossa sielläkään molemmilla penkeillä ei yhteensä ollut yli kymmentä. Näissä tunnelmissa peli aloitettiin sopuisasti.

Ensimmäinen puoliajan alku oli vahvaa KPS:n vyörytystä kohti Sääripotkun maalia. Useista maalintekotilanteista huolimatta vastustaja kuitenkin selviytyi ilman takaiskua, missä osa syynä oli KPS:n hyökkääjien huolimaton pallollinen pelaaminen ratkaisuhetkillä. Puolustuspeli toimi sillä vastustajan lähentely katkaistiin jo keskialueella, mistä peli käännettiin hyökkäyssuuntaan. Puoliajan edetessä hyökkäyspelin rakenteet tiivistyivät kentän jommallekummalle laidalle tai keskityspallot eksyivät vastustajan tyhjälle rangaistusalueelle. Maalipaikkoja vielä muutama puoliajan lopulle rakennettiin mutta Sääripotkun uhrautuva puolustuspeli vei ottelun tauolle lukemissa 0-0.

Toiselle puoliajalle KPS leirissä kerrattiin hyökkäyspelin rakenteita ja peli paranikin sen osalta. Yhdestä lukuisista kulmapotkuista pääsi lopulta Joni Sorvoja viimeistelemään 1-0 johtomaalin Lenni Luokkalan tarjoilusta ottelun 45 minuutilla. Ottelun 65 minuutilla KPS sai vapaapotkun 24 metristä ja Aleksi Hämäläinen viimeisteli ovelasti pallon verkon perälle 2-0 johdon KPS:lle. Tästä muutama minuutti ja Matias Kivisen hyvästä pelinrakentelusta Atte Henttu viimeisteli 3-0 pienestä kulmasta. Tässä kohtaa alkoi Sääripotkun etäisyydet kasvaa puolustusenergian hiipuessa ja KPS sai luotua vaarallisia tilanteita tiuhaan. Ottelun 77 minuutilla Aleksi Hämäläinen antoi laadukkaan kulman ja Atte Henttu oli taas asialla viimeistellen loppulukemiksi 4-0.

Ottelu palveli hyvin hyökkäyspelin rakenteiden opettelua ja niihin löydettiinkin ratkaisuja kiitettävästi. Parannettavaa jäi yksilöiden pallollisissa teknisissä suorituksissa, joihin täytyy harjoittelun kautta etsiä parannuksia, Puolustuspeli oli mallikasta, sillä vastustajan maalipaikat saatiin eliminoitua ottelun viimeisellä viidellä minuutilla tullutta yhtä vapaapotkua lukuun ottamatta.

Maalipaikat KPS- Sääripotku 16 - 1

Kulmat KPS - Sääripotku 14 - 2