FC Jukkola - KPS Edustus
Klo 19:00 Huutoniemen nurmi
Kes

Tuska jatkui tappio Vaasasta

Kopsi matkusti ensimmäisen kerran tälle kaudelle Vaasaan, missä vastaan asettui kovasti viime kaudesta uudistunut FC Jukola. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti ja silloin KPS oli Vaasassa parempi 1-3 (1-1) lukemin ja Kokkolassa pisteet tasatiin 2-2 (0-2) lukemin. Päivän peliin KPS joutui lähtemään ilman pelikieltoa kärsivää Emil Finne ja matkoilla olevaa Bright Ihionua. Tällä kertaa säätila oli ihanteellinen jalkapallopelille, mutta kenttä oli kuten kaikki muutkin nurmikentät tänä vuonna heikossa kunnossa. Sitten itse peliin.

Pelialkoi kotijoukkueen hallinnassa, missä kampailupelaaminen oli asetta vierailija KPS:a parempaa ja heti ensi minuuteista lähtien FC Jukola hätyytteli KPS:n maalia. Ottelun 6 minuutilla keskialueen kamppailu meni kotijoukkueen nimiin ja FC Jukola pääsi pelaamaan pallon KPS:n puolustuksen selustaan mistä 1-0 kotijoukkueelle. Tämän jälkeen KPS sai otetta pelistä ja rakenteli peliä hyvin kohti Jukolan maalia mutta maalipaikoille asti ei päästy. 25 minuutilla KPS:lla oli hyvä paine Jukolan päädyssä, kun huolimattoman pallollisen pelin seurauksena, Jukola pääsi vastahyökkäykseen. KPS:n puolustuksen vielä haparoidessa pallon kanssa siirtyi Jukola jo 2-0 johtoon. Tästä ei mennyt kuin muutama minuutti kun taas KPS hyökkäysalueen pallon menetyksen jälkeen vastustaja oli taas kasvotusten maalivahti Jonas Holmin kanssa ja siirtyi jo 3-0 johtoon. Tämän jälkeen KPS peliä sävyttivät virheet ja henkisen otteen löystyminen. Puoliajan lopulla Jukola vielä lisäsi johtoaan rangaistualueen sivulta annetun vapaapotkusta 4-0, mistä siirryttiin puoliajalle.

Tauon aikana tehtiin KPS:n toimesta kolme vaihtoa ja lähdettiin hakemaan parempaa pelillistä ilmettä toiselle jaksolle. Pelin ilme olikin astetta parempaa ja KPS veikin peliä ja nyt alkoi syntyä maalipaikkojakin. Valitettavasti ylärimaa lähemmäksi paikoissa ei päästy. Viikolla harjoitellut pelinrakenteet alkoivat näkyä ja vaihtojen kautta saatiin myös ilmettä tekemiseen ihan erilailla kuin ensimmäisellä jaksolla. Puoliajalla onnistuttiinkin pesemään kasvoa ensimmäisen puoliajan osalta mutta harmillisesti hyvistäkään paikoista ei onnistuttu viimeistelemään. Parhaat paikat siunaantuivat Teemu Roikolle ja Aleksi Hämäläiselle. Toinen puoliaika olikin selkeästi KPS:n hallintaa.

Pelillisesti tästä pelistä jäi varsin paljon hyviä asioita mukaan otettavaksi jatkossa, mutta ongelmat ovat yksilöiden epätasaisessa suorittamisessa joukkueen sisällä. Tilanne on kaiken kaikkiaan tällä hetkellä hankala, mutta voittaja ei luovuta ja luovuttaja ei voita, niin Kopsilaiseen tapaan nytkin on keinot keksittävä tilanteen korjaamiseksi.

Maalipaikat FC Jukola – KPS 10 – 6

Kulmat FC Jukola – KPS 2 - 5