Korsnäs FF - KPS Edustus
Klo 19:00 Centralidrottsplan, Korsnäs
Kes

Taistelupeli ei tuonut pisteitä

Tiistai-illan huumassa KPS matkusti sarjanousija Korsnäs FF:n vieraaksi Vaasan takamaille. Aikataulu olivat kohdallaan ja tuuliselle mutta aurinkoiselle pelipaikalle saavuttiin ajallaan. Kentän tutkiskelu ositti kentän laita-alueiden olevan ihan ok, mutta keskusta oli hyvin epätasainen eikä mahdollistanut pallolista lyhyt syöttöpeliä. Joukkueet eivät olleet kohdanneet historian aikana toisiaan, joten molemmille oli tarjolla uusi tuttavuus.

Pelin alussa molemmat joukkueet välttelivät virheitä pyrkien pelaamaan paljon pystysuuntaan. Voimakkaan myötätuulen Korsnäs sai painettua peliä KPS:n päätyyn ja onnistui luomaan kentän tarjoamien virhepomppujen vuoksi muutamia maalipaikkoja. KPS:n pelinrakentelu oli vaikeuksissa, kun keskustan kautta pelaamista jouduttiin välttämään ja laitojen kautta pystysuuntaisia palloja ei saatu vastustajan selustaan. 20 minuutin kohdalla oli Korsnäsillä putkeen kolme maalipaikkaa, jotka rakentuivat KPS:n epätasapainossa olevan puolustuksen vuoksi. Tämän seurauksena tehtiin muutos pelijärjestelmään ja aletiin puolustaa paremmin laitoja, mikä toikin toivotun tuloksen ja puolustuspelaamine saatiin uomiinsa. Puoliajan loppua kohden peli tasaantui, mutta KPS:n kannalta ongelmalliseksi hyökkäyspelin teki vastustajan alueella hävityt kaksinkamppailut, missä ei oltu tarpeeksi teräviä. Puoliajalle siirryttiin näin ollen tasalukemista 0-0.

Puoliajalla teroitettiin kamppailupelaamista ja olosuhteiden huomioimista pallollisessa pelaamisessa. Puoliajan alkuun kuitenkin vastustaja sai paineen KPS puolustusalueen nurkkaan, missä puolustaja teki aloitteen ja vastustaja pääsi ohi puolustajasta ja pääsi luikertelemaan maalille, missä onnistui siirtämään pallon KPS:n maalin takanurkkaan 1-0 kotijoukkueelle. Tämän jälkeen peli jatkui tasaisena vääntönä, missä kampailupelaaminen sävytti ottelun kulkua keskialueella. Kumpikaan joukkue ei onnistunut oikein luomaan maalipaikkoja, sillä molempien joukkueiden puolustukset toimivat hyvin. KPS:n osalta maalipaikkojen luonnissa oli ongelmallista viimeiset syötöt, jotka eivät olleet tarpeeksi laadukkaita. Puoliajan loppua kohden KPS sai paremmin otetta pelistä vastustajan väsyessä, mutta murtavat syötöt jäivät vajaiksi. Loppupelin vastustaja onnistui viivyttämään peliä ja niin pisteet jäivät kotijoukkueelle lukemin 1-0.

Peli-ilme oli tänään asetta parempi edellisten viikkojen peleihin verrattuna, mutta vieläkin kamppailupelaamisessa on parannetavaa sekä tilanteihin ennakoinnissa. Nyt viritellään tulevia pelejä kohti saunaillan kautta ja toivotaan, että se avaa henkisiä lukkoja ensiviikon Kiisto peliin.

Maalipaikat Korsnäs FF - KPS 8 - 2

Kulmat Korsnäs FF - KPS 7 - 4