KPS Edustus - SIF
Klo 19:00 Tekonurmi Santahaka
Kes

KPS kohtaa Sundom IF:n

Sarja on ehtinyt jo kesäkuulle, mutta Kokkolan nurmikentät ovat vielä talven jäljiltä siinä kunnossa, että keinonurmi kausi jatkuu ainakin tämän viikon. Tämän vuoksi sarjan seitsemännen kierroksen ottelu KPS ja Sundom IF:n välillä on siirretty Ykspihlajasta Santahaan tekonurmella pelattavaksi. Joukkueet kohtasivat viime kaudella toisensa ja Kokkolassa päädyttiin 0-0 (0-0) tulokseen ja Sundomissa KPS vei vieraskentällä voiton lukemin 0-3 (0-1).

Sundom IF aloitti kauden hieman vaisusti, mutta on sen jälkeen pelannut paremmalla tasolla ja joukkueen peli on kehittynyt kesää kohti. Joukkue on saanut kerättyä riveihinsä viime kauden avainpelaajat, vaikka talvella näyttikin, että joukkue materiaali heikkenisi edellisestä kaudesta. Joukkueeseen on liittynyt myös kokkolalaisille tuttu Rasmus Lukas, joka on aiemmin pelannut useamman kauden GBK:n riveissä keskikentällä. Tämän lisäksi joukkueen valmennus on vaihtunut viime kaudesta, minkä vuoksi pelitapa on varmasti muuttunut viime kaudesta jonkin verran.

KPS on pelannut viime aikoina kurittomasti ja liiallinen orientoituneisuus hyökkäyssuuntaan on aiheuttanut ongelmia puolustuksen tasapainon kanssa. Lisäksi henkilökohtaiset virheet puolustuspelissä ovat turhan usein maksaneet hintaa helppoina maaleina omassa päädyssä. Hyökkäyspään maaleja KPS on kyllä tehnyt riittävästi, joten mahdollisuus voitta on ollut jokaisessa pelissä. Näiden asioiden vuoksi on pelisysteemiin nyt tulossa muutoksia ja samalla kokoonpanossa tarkastellaan tarkasti ketä avauskokoonpanossa torstaina tulee esiintymään. Niko Korhonen osalta lainasopimus VeTU:n kanssa päättynyt ja Sonni esiintyy nyt jatkossa KPS:n riveissä. Lisäksi Mika Korkiala pelasi ensi minuutit Kristiinan kaupungissa ja lisää peliaikaa on luvassa jo tulevassa pelissä.

KPS kohtaa Sundom IF:n torstaina Santahaan tekonurmella klo 19:00 alkavassa pelissä tervetuloa kannustamaan kotijoukkue takaisin raiteille.

KPS:lle selkeä tappio

Kesä oli tullut viimein Kokkolaankin ja lämpimässä, mutta tuulisessa säässä käynnistyi KPS:n ja Sundom IF välinen koitos. Pelin alku jouduttiin siirtämään 15 minuutilla, koska KPV:n jalkapallokoulun edellinen vuoro vaati kentän siivousta ennen ottelun alkamista. Näin yleisö ehti nauttia tarjolla olevat virvokkeet ennen pelin alkua.

Ottelu käynnistyi tunnustellen, missä vierailija SIF otti pallollisen pelin hallin ensi minuuteilla itselleen ja onnistuikin luoman ensimmäiset maalipaikat tämän seurauksena. Pikkuhiljaa vartin kohdalla KPS:n puolustuspeli meni uomiinsa ja peli kääntyi kotijoukkueen eduksi. Tämän jälkeen syntyi sekä rakennettuja, että vastahyökkäyspaikkoja kotijoukkueelle, missä Atte Henttu ja Aleksi Kangasvieri saivat mahdollisuuden siirtää kotijoukkue johtoon. Peli olikin hyvin KPS:n hallussa, kunnes oman maalivahdin pitkän avauksen jälkeisessä tilanteessa esiintyi huolimattomuutta ja SIF sai paineen KPS:n alueelle, mistä KPS:n vasemmalta puolelta lähtenyt keskitys tavoitti vastustajan hyökkääjän etualueelta, mistä vierasjoukkue siirtyi 0-1 johtoon. Tämän maalin jälkeen KPS pelaajien itseluottamus heikkeni ja kaksinkampailut kääntyivät vastustajan eduksi. KPS:n hyvän hyökkäyksen jälkeen SIF pääsi vastahyökkäykseen ottelun 45 minuutilla, missä pallo pomppi usemammassa kamppailutilanteessa vastustajalle ja lopulta vastustaja oli nokikkain maalivahti Joona Vuotin kanssa ja siirsi vieraat jo 0-2 johtoon. Aloituksesta ottelu sitten vihellettiinkin puoliajalle.

Puoliajalla kerrattiin reagointipelaamista ja valetiin henkistä uskoa siihen, että tästä voidaan vielä nousta peliin mukaan. Tämä henkinen terästäytyminen ei sitten enää näkynytkään kentällä vaan vierailija piteli tahtipuikkoa vahvasti käsissään hyvin rakennetun pelinavauksen turvin. KPS:n etäisyydet venyivät niin puolustettaessa kuin hyökätessäkin ja sen seurauksena kotijoukkuetta vietiin kuin pässiä narussa. SIF loi maalipaikkoja tasaiseen tahtiin onnistuen ottelun 70 minuutilla kulmapotkusta viimeistelään jo ratkaisevan tuntuisen 0-3 johdon. KPS:n hyökkäyspelistä katosi punainen lanka, jota yritettiin löytää vaihtojen kautta, mutta siinä onnistumatta. Loppu peli sitten pelailtiin vain pois kuljeksimasta ja vieraat veivät ansaitun voiton.

KPS:n pelaaminen oli ensimmäiset 40 minuuttia varsin hyvää, mutta ensimmäisestä takaiskusta ei toivuttu ja jotenkin jo tutun oloisesti ensimmäistä takaiskua seuraa heti toinen. KPS:n hyökkäyspelin rakenteet ovat tällä hetkellä pahasti hukassa ja pelinrakentelukin menee toivotaan osastolle. Tärkeintä tällä hetkellä on vakiinnuttaa pelitapa ja löytää nopeasti katoava itseluottamus takaisin. Nyt onkin sitten vain yksi harjoitus ennen seuraava peliä ennen jolloin vieraissa kohdataan Korsnäs ensi tiistaina.

Maalipaikat KPS - SIF 12 - 5

Kulmat KPS - SIF 6 - 5