Sporting Kristina - KPS Edustus
Klo 19:00 Kristina plan
Kes

KPS matkustaa Kristiinankaupunkiin pe 2.6

KPS lähtee kauden pisimmälle pelimatkalleen Kristiinankaupunkiin kevään ainakin kalenterin mukaan vaihtuessa kesään perjantaina 2.6. Vastakkain ovat viime kaudella hyvin samanlaista jalkapalloa pelannutta joukkuetta, jolloin molemmat joukkueet olivat sarjan keskikastia. Keskinäiset ottelut viime kaudella päättyivät KPS:n voittoon Kokkolassa 2-1 (0-1) ja Kristiinan kaupungissa maalit tasattiin lukemin 2-2 (1-0).

Sporting on aloittanut sarjan hyvin samankaltaisesti kuin viime kaudellakin eli hieman onnahdellen, mutta joukkue parantaa peliään yleensä kauden edetessä johtuen siitä, ettei joukkue pääse tavikautena kovinkaan paljoa harjoittelemaan yhdessä. Joukkueen rakenne on muuttunut viime kauden lopusta paljonkin, sillä kaikki ulkomaalaisvahvistukset, joita viime kauden lopulla oli peräti viisi, ei suurin osa jatkanut tälle kaudelle. Joukkue koostuu alueen omista pelaajista joita vahvistaa Kristiinan kaupungissa ja sarjassa jo legendan asemaan nostettu hyökkääjä Julian Tarvoll. Julian Tarvoll viimeistelee melkein pelissä kuin pelissä maalin tai kaksi ja on todella vaarallinen rangaistusalueen tuntumassa nopeine jalkoineen. Lisäksi Peter Grannas avustaa pelinrakentelussa tähtihyökkääjää. Sporting on hyvin urheilullinen ja periksi antamaton joukkue joka on vaarallinen vastus kaikille joukkueille kauden edetessä.

KPS lähtee kohtuullisen hyvän harjoitusviikon jälkeen pelimatkalle ja toteuttaa matkan viimekaudella totuttuun ja hyväksi havaittuun tapaan. Pelaajarintamalla on muutamia poissaoloja, mutta ei kuitenkaan suorituskyvyn kannalta sellaisia joita ei voitaisi paikata. Mika Korkiala tähtää tässä pelissä ensi esiintymiseensä vuoden poissaolonsa jälkeen. Pelillisesti kaksi viimeistä ottelua ovat jääneet hieman pelin kokonaisuuden kannalta jääneet harmittamaan ja niissä on jouduttu tyytymään tasapeliin, vaikka molemmat pelit olisivat olleet voitettavissakin. Nyt virheet puolustuksessa vähemmälle ja maalipaikat paremmin hyödyntäen lähdetään hakemaan kauden ensimmäistä vierasvoittoa.

Ottelu Sportingin ja KPS:n välillä käynnistyy perjantai-iltana klo 19:00 Kristiinankaupungin keskuskentällä.

Tasainen peli rumat lukemat

Matka kauden kaukaisimpaan vieraspelikohteeseen alkoi perjantai iltapäivänä hyvissä ajoin ja matka pelipaikalle saatiin tehtyä suunnitellun minuutti aikataulun mukaan. Paikan päälle saavuttaessa sää oli päivän kylmän tuulen osalta tyyntynyt sen verran, että pipon ja hanskat sai riisua pois. Peli olikin tällä kaudella KPS:lle ensimmäinen luonnon nurmella pelattava peli ja Kristiinankaupungin jalkapallo pyhättö olikin kevääseen nähden erinomaisessa kunnossa. Alkulämmittelyiden jälkeen päästiin aloittamaan peli.

KPS joutui aloittamaan pelin vastatuuleen, mikä antoi pelin edun kotijoukkueelle, mutta Atte Hentun ja Aleksi Kangasvierin kautta KPS kuitenkin onnistui luomaan painetta vastustajan maalille. Ottelun edetessä molemmilla joukkueilla oli omat mahdollisuudet maalipaikkojen muodossa, mutta vastatuulesta huolimatta KPS hallitsi peliä voittaen kaksinkamppailut valtaosaltaan. Sportingin hyökkäykset rakentuivat suurimaksiosaksi vastahyökkäyksistä, joissa oli Julian Tarvoll aina jotenkin mukana. Ottelun 30 minuutilla KPS:n kulman jälkitilanteesta KPS voitti useamman kaksinkamppailun ja Teemu Roiko sai tuikattua pallon Atte Hentulle joka viimeisteli jo kauden kymmenen maalinsa varmasti takanurkkaan 0-1. Tämän jälkeen KPS:n peli passivoitui ja kaksinkamppailut alkoivat kääntyä kotijoukkueen eduksi, jonka seurauksena alkoi tulla juoksukilpailuja kohti KPS:n maalia. Näissä kilpailuissa Julian Tarvoll oli 1 vs. 1 tilanteissa KPS:n puolustusta vahvempi ja hän järjestelikin kaksi maalia ja viimeisteli itse yhden ja puoliajalle lähdetiin kotijoukkueen 3-1 johdossa.

Toiselle puoliajalle KPS lähti myötätuuli selän takana ja saikin heti puoliajan alkuun paineen Sportingin päätyyn. Ottelun 54 minuutilla Mikael Nisula antoi vaihdosta sisään tultuaan heti ensimmäisellä kosketuksella loistavan syötön Bright Ihionulle joka hallitusti nosti pallon yli vastaan tulleen maalivahdin ja 3-2 kavennuksen. KPS jatkoi hyvää otetaan ja sai luotua painetta hyökkäysalueellaan, mutta ratkaisevat syöt kestivät hieman liian kauan ja tasoitus jäi dottamaan. 68 minuutilla Julian Tarvoll voitti taas 1vs. 1 tilanteen vastahyökkäyksen päätteeksi ja tarjoili Peter Grannakselle avopaikan 4-2 kotijoukkueelle. Tästä KPS ei enää oikein toipunut ja peli meni pakon omaiseksi yrittämiseksi ja Julian Tarvoll onnistui vielä viimeistelemään kaksi maalia, jotka molemmat vastahyökkäyksistä. Loppulukemat olivatkin kenttätapahtumiin nähden tasaisen pelin jälkeen 6-2 kotijoukkueelle.

Illan ehdoton ykkösnimi oli Sportingin Julian Tarvoll, joka oli kentällä ylivoimainen ykkönen yksilötasolla ja johdatti joukkueensa voittoon. KPS voi monella sektorilla pelillisissä ongelmissa ensimmäisen puolentunnin jälkeen. 1 vs. 1 tilanteita pelattiin väärin, kenttätasapaino hyökätessä oli pielessä eikä sovittua hyökkäyspeli suunnitelmaakaan noudatettu, kun vielä vastustaja voitti kampailutilanteet niin lopputulos oli selviö. Nyt on aika tarkastella pelaamista hieman nöyremmästä kulmasta ja etsittävä rakenteet ja asenteet oikeaan muotiin tuloksen parantamiseksi. Pelit jatkuvatkin ensiviikolla kotipelillä Sundom IF:ä vastaan torstaina 8.6 klo 19:00 Santahaan tekonurmella.

Maalipaikat Sporting - KPS 11 - 9

Kulmat Sporting - KPS 6 - 6