KPS Edustus - VPS-j
Tou

KPS kohtaa VPS-j:n to 25.5 klo 19 Kipparissa

KPS kohtaa helatorstaina kaima seuransa VPS-j:n Kipparihallissa klo 19:00 alkavassa ottelussa. Ottelun ajankohtaa jouduttiin muuttamaan, kun VPS-j on mukana Region cupissa ja heidän seuraava ottelunsa cupissa on jo sunnuntaina. Sääntöjen mukaan otteluiden välissä tulee olla 48 tuntia ja ilman ottelupäivän siirtoa tämä ei alkuperäisen pelipäivän perjantain osalta olisi toteutunut. Viime kaudella joukkueet kohtasivat sarjassa kahdesti, jolloin molemmat ottelut olivat maalirikkaita tapahtumia. Sarjan ensimmäisellä kierroksella VPS-j voitti kotonaan 4-0 (1-0) ja Kokkolassa KPS vei voiton 4-3 (1-0) kauden sykähdyttävimmässä ottelussa.

VPS-j on säilyttänyt saman valmennuksen ja pelaajarungon kuin edelliselläkin kaudella ja muutokset ovat kohdistuneet lähinnä keskikentälle, missä ovat pelaajat vaihtuneet viime kaudesta. Joukkueen pelaajisto on ikänsä puolesta varsin kokenutta ja sen vuoksi joukkueen pelitapa ei olekaan pitää kovaa tempoa vaan VPS-j pyrkii pelaamaan pallonhallinnan kautta sekä osaa puolustaa tarvittaessa kurinalaisesti tilan pois omalta alueelta. Erikoistilanteissa joukkue on vaarallinen ja jonkinlaisia kikkoja onkin tällä osa-alueella torstai-illassa odotettavissa.

KPS lähtee otteluun edellisviikosta terävöityneenä, milloin löysäily harjoittelussa jatkui peliin ja toivotun voiton sijasta Sisu-palloa vastaan jouduttiin tyytymään tasapeliin. Terveys ja muiden menojen osalta on tilanne pelaajiston osalta kohtuullinen. Poissa olijoita torstain pelistä ovat varmuudella Niko Ahonen (lukuloma) Matias Kivinen (sairas), Joona Vuoti (loukkaantunut) ja Niko ”Sonni” Korhonen, joka pelaa vielä tämän viikon lainalla VeTU:ssa. Pelillisesti KPS ei lähde peliinsä suuria muutoksia tekemään vaan kauden aiempien pelien tapaan hyökkäysvoittoisella pelityylillä lähdetään mittamaan kaimaseuraa.

Tervetuloa seuramaan torstai-iltana aina niin jännittävää kolmosen kamppailua kahden palloseuran välillä kello 19:00 Kipparihalliin.

KPS joutui tyytymään tasapeliin

Helatorstai ilta viettiin hienon jalkapallotapahtuman merkeissä, kun kaimaseurat Kokkolasta ja Vaasasta ottivat mitta toisistaan Kipparihallin valojen loisteessa. Ottelua jouduttiin ennakossa mainitusta VPS-j:n Regions cupin pelin vuoksi aikaistamaan yhdellä päivällä, jotta vierasjoukkueelle saatiin jäämään sääntöjen vaatima 48 tunnin lepo pelien väliin. KPS lähti peliin kärsien muutamasta loukkaantumisen ja vielä useammasta flunssan aiheuttamasta poissa olosta. Lisäksi avauskokoonpanossakin oli flunssatoipilaita pari kappaletta. Tämän lisäksi KPS:n pojat olivat aamupäivällä suorittaneet neljän tunnin fyysiset talkoot, mikä vei hieman mehuja illan ottelusta.

Varsinaisen pelin kotijoukkue aloitti hyvin, sillä ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin siunaantui hyvät maalipaikat niin Atte Hentulle, Bright Ihiounulle kuin Aleksi Niskakoskelle. Sihti ei ollut aivan kohdallaan ja vastustan maalilla pelannut veikkausliiga maalivahti Samu Volottinen, selvitti tilanteet ammattitaidolla. Pelin ensimmäisen 25 minuutin jälkeen KPS:n pelin rakenne hajosi ja hyökkäyspelin virheet auttoivat vastustajaa pääsemään paremmin peliin kiinni ja maalipaikatkin syntyvät KPS:n maalin edustalle. Joonas Koivukoski hoiti tilanteet kuitenkin hienosti. KPS joutui tarkentamaan puolustuspelin rakenteita puoliajan aikana ja saikin peliään tiivistymään loppua kohden. Puoliajalle mentiin näin ollen tasaisissa 0-0 lukemissa.

Toisen puoliajan alkuun KPS tuli tarkennettujen suunnitelmien saattelemana ja pelin painopiste siirtyi VPS-j:n kenttäpuoliskolle. KPS loi hyviä tilanteita tasaiseen tahtiin ja onnistui maalinteossakin, kun Joni Sorvoja vapautti Bright Ihionun maalin tekoon, mutta avustavan tuomarin tulkinta tilanteessa oli paitsio, vaikka paitsiossa ollut pelaaja ei KPS:n lasien läpi katsottuna kyllä vaikuttanut peliin. Tämän jälkeen KPS jatkoi painostamistaan ja oikealta Lenni Luokkalan antamasta keskityksestä Atte Henttu onnistui viimeistelemään maalin edestä 1-0 johdon kotijoukkueelle. Tästäkin tilanteesta tuomaristo piti palaveri mahdollisen paitsion osalta, mutta maali kuitenkin oikeutetusti hyväksyttiin. Ottelu jatkui KPS:n hallinnassa ja vielä kerran KPS viimeisteli maalin, mutta sekin hieman raja tapauksena vihellettiin paitsioksi. Ottelun 74 minuutilla tuli keskialueella laidassa puolustuspeli virheitä kaksi kappaletta peräkkäin ja vastustaja pääsi laukomaan 25 metristä kierteisen ja kovan laukauksen etuyläkulmaan, jolla se tasoitti pelin 1-1. Tämän jälkeen KPS teki pieniä muutoksia vaihtojen muodossa ja yritti saada voittomaalia aikaiseksi, mutta riittävän laadukkaita palloja vaan ei saatu maalintekoalueille. Näin peli vihellettiin loppuneeksi tasatilanteeseen 1-1.

KPS:n leirissä oltiin syystäkin pettyneitä lopputulokseen, sillä enemmän oli tarjolla illan pelissä. keskeiset ongelmat olivat hyökkäyspelin rakenteissa, missä peli meni hieman liian yksioikoiseksi, missä olisi useammin ollut mahdollisuus rakentaa peliä keskustan kautta. Peli-ilme joukkueella oli hyvä ja taisteleva ja nyt täytyy jatkossa keskittyä vain oman pelin rakenteisiin ja huolelliseen hyökkäyspelaamisen kehittämiseen niin tulos tulee jatkossa varmuudella.

Maalipaikat KPS - VPS-j 14 - 7

Kulmat KPS - VPS-j 5 - 8