Sisu-Pallo - KPS Edustus
Tou

Lähtö klo 16:00 Nukkumatti

KPS vierasmatkalle Seinäjoelle

KPS matkustaa kaudelle ensimmäisen kerran vieraspeliin Seinäjoelle Sisu-Pallon vieraaksi perjantaina 19.5 klo 19:00 Jouppilanvuoren tekonurmi kentälle. Nyt sitten koetellaan ensimmäisen kerran tällä kaudella miten matkustaminen vaikuttaa pelisuorituksiin. Ottelu pelataan Jouppilanvuoren mielenkiintoisella keinonurmi alustalla, josta toiset pitävät ja toiset taas vieroksuvat. Sisu-pallo on viime kaudelta KPS:lle tuttu vastustaja, kun molemmat joukkueet voittivat toisensa kertaalleen viime kaudella.

Sisu-pallo menetti tällä kaudelle useita viime kauden avainpelaajiaan ja joukkue ei ole onnistunut paikkamaan menetyksiä. Joukkueen alkukauden pelit ovat sitten sujuneet laidasta laitaan tulosten valossa, kun välillä on otettu kohtuullisia päänahkoja ja välillä ovat omat verkonpidikkeet olleet koetuksella murska tappioiden myötä. Joukkue on kuitenkin onnistunut olemaan kotikentällä vahva ja saamaan siellä kokoonpanoonsa kaikki avainpelaajat. Pelitapa on muuttunut viime kauden pallonhallinnasta vastahyökkäyspeliin.

KPS valmistautuu tulevaan vieraspeliin tilaamalla Honkimaalta tutun kyydin, joten sen osalta ei viime kauteen ole muutoksia tullut. Kuinka sitten joukkue on toipunut SJK Akatemia pelin tappiosta sekä miten joukkue onnistuu muuttamaan pelityyliänsä takaisin hieman enemmän pallonhallinnan suuntaan, nähdään perjantaina. KPS harjoitusviikko on ollut hieman hankala, kun harjoitusvuoroja on jouduttu todella etsimään keinonurmivuorojen runsaslukuisten pelien lomaan. Joukkue lähtee vieraspeliin kuitenkin hyvällä kokoonpanolla vaikka tässä vaiheessa on muutaman pelaajan pelikunto vielä hieman kysymysmerkki.

Värikäs ja nihkeä peli toi pisteen

Kopsi matkusti kauden ensimmäiseen vieraspeliinsä Seinäjoelle, missä vastaan asettui paikallinen Sisu-pallo. Matkalla Seinäjoelle tulikin yllättäen kesä, kun elohopea näytti yli +20 asteen lämpötilaa. Tämän vuoksi joukkue hikoili tällä kertaa kulkupeliksi valitussa minibussissa. Valmistautuminen peliin ei ollut sujunut kuluneella viikolla ihan parhaalla mahdollisella tavalla, sillä harjoitus rytmi eikä tekeminenkään vastannut aiempien viikkojen tasoa. Näistä lähtökohdista oli joukkueella hieman epävarman oloinen otteluun lähdettäessä, kun vielä muutamat poissaolot sävyttivät tilaisuutta.

Ottelun alku lähti kotijoukkueen komennossa ja Kopsin pojat tuntuivat olevan vastustajan perässä kaikissa tilanteessa. Kaksinkamppailut kääntyivät jatkuvasti Sisu-pallon eduksi, jonka jälkeen pallo toimitetiin nopeasti pystyyn Kopsin puolustuslinjan selustaan, mutta onneksi juoksukilpailut omaa maalia kohti vielä voitettiin. Edellämainitun paineen seurauksen vastustaja onnistui vastahyökkäyksessään ottelun 20 minuutilla viimeistelemään tarkalla laukauksella 1-0 johdon. Tämän jälkeen Kopsi sai hieman otetta pelistä ja ottelun 27 minuutilla Pietu Liedes lähetti kulman vasemmalta jonka Teemu Roiko ohjasi päällään maalin edestä verkkoon 1-1. Melko pian tämän jälkeen ottelun 35 minuutilla vastustaja kattoi Atte Hentun rangaistusalueen sisällä ja seuranneesta pilkusta Atte Henttu siirsi Kopsin 1-2 johtoon. Tästä ei mennyt kuin neljä minuuttia ja Aleksi Hämäläinen viimeisteli rangaistusalueen rajalta Aleksi Niskakosken syötöstä jo 1-3 lukemat hyvin rakennetun hyökkäyksen jälkeen. Näistä lukemista lähdetiin puoliajalle pelin kulkuun nähden Kopsin hieman ansaitsemattomista lukemista.

Toiselle puoliajalle kerrattiin hyökkäyspelin rakenteita ja tasapainoa puolustuksen ja hyökkäyksen välillä. Tilanne paranikin toiselle puoliajan alkuun, jolloin kumpikaan joukkue ei saanut juuri luotua maalipaikkoja, vaikka Sisu-pallo kuitenkin piti hallinnan pelissä itsellään. Ottelun 68 minuutilla sai Sisu-pallo oikealta tulleen keskityksen takatolpalle, mistä vastustaja viimeisteli 2-3 kavennuksen. Tästä Sisu-pallo sai lisää virtaa ja paine kasvoi Kopsin päädyssä. Sisu-pallon satsatessa hyökkäykseen oli Kopsilla kaksikin läpiajoa, joista Aleksi Kangasvieri sekä Atte Henttu epäonnistuivat viimeistelyssä. Paineen seurauksena pelin 78 minuutilla onnistui Sisu-pallo tasoittamaan rangaistusalueen rajalta tulleesta vapaapotkusta tilanteeksi 3-3. Tämän jälkeen ottelu oli sekavaa kahden voittoa haluavan joukkueen peliä ja se johti pelin 85 minuutilla Kopsin rangaistuspotkuun, kun Sisu-pallon pelaaja kaatoi Emil Finnen rangaistusalueen sisällä. Jälleen kerran Atte Henttu viimeisteli Kopsille 3-4 johdon. Kolme minuuttia tästä, pelin 88 minuutilla, Sisu-pallo antoi oikealta keskityksen, missä Joonas Koivukoski ja Teemu Roiko törmäsivät pallon tavoittelutilanteessa toisiinsa. Tämän seurauksena vastusta sai viimeistellä rauhassa 4-4 tasoituksen. Tämänkin jälkeen Sisu-pallo oli kaksi kertaa nokikkain Joonas Koivukosken kanssa, mutta Jomppe veti pidemmän korren molemmilla kerroilla. Näin ottelu päätyi värikkäiden vaiheiden jälkeen tasatulokseen.

Kopsi saa olla lopulta tyytyväinen pisteeseen, sillä toisella puoliajalla oli Sisu-pallo selkeästi niskanpäällä. Toisaalta 2-3 tilanteessa oli Kopsilla paikat ”naulata” peli lopullisesti mutta, kun se ei onnistunut käytti vastustaja Kopsin virheet hyödykseen tasoittaen pelin. Pelin taso ei häikäissyt ja pelistä tulikin melkoista roiskimista puolin ja toisin, missä Kopsin osalta jäi kuva, että virheitä tehtiin yhtä paljon kuin oli onnistumisiakin. Positiivista oli se, että heti pelin jälkeen pelaajat tunnistivat syyt nihkeään suoritukseen ja ensiviikolla on paikka korjata asia.

Maalipaikat Sisu-Pallo - KPS 14 - 9

Kulmat Sisu-pallo - KPS 8 - 3