KPS Edustus - Virkiä
Tou

Virkiä KPS:n vieraaksi pe 5.5 klo 19:00

Kopsin sarjakausi jatkuu tulevana perjantaina 5.5 klo 19:00 Kipparihallissa, kun vastaan asettuu viimekaudella kakkosesta pudonnut Lapuan Virkiä. Alunperin tämän ottelun kuului olla Virkiän kotipeli, mutta joukkueet sopivat otteluiden kääntämisestä toiseen järjestykseen, koska Lapualla ei tässä vaiheessa kautta kelvollista pelipaikkaa löytynyt. Tämän järjestyn kautta Kopsi sai kaudelle kolmen ottelun mittaisen kotipelisarjan heti kauden alkuun. Joukkueilla ei ole aiempaa pelillistä lähihistoriaa, sillä nyt Kopsin vieraaksi saapuu uusi tuttavuus.

Lapuan Virkiä kävi pääsiäisenä Kokkolassa pelaamassa Regions Cupissa KPV Akatemiaa vastaan, missä joukkue kärsi surullisen ensimmäisen jakson vuoksi 4-3 (4-0) tappion. Virkiä näyttää ensimmäisen sarjaottelunkin perusteella olevan toisen puoliajan joukkue sillä avauskierroksella Esse IK:ta vastaan joukkue nousi toisella puoliajalla 2-0 tappioasemasta 2-2 tasapeliin. Joukkueessa on edellisen kauden jäljiltä saatu paluumuuttajia, jotka olivat toissakaudella nostamassa joukkuetta kakkoseen. Joukkueen hyökkäyspään pelin sielu on numero 10 Jussi Laapio, joka on alati vaarallinen ratkaisupaikoille päästessään. Muutoinkin joukkueesta löytyy sekä nuoruutta, että kokemusta ja joukkue ei luovuta missään tilanteessa. Kokemattomuus näkyy usein nuoren keskuspuolustuksen virheinä ja pallollisissa ratkaisuissa.

Kopsi lähtee toiseen otteluunsa hyvän sarja-avauksen siivittämänä, kun Lenni Luokkalakin vielä palaa kokoonpanoon kärsittyään viime kaudella hankitun pelikiellon. Pelaajarintamalla on sen verran muutoksen tuulia, että Henri Kuorikoski on muuttanut töiden perässä Tampereelle, joten hänen pelaamisensa Kopsissa tulee olemaan satunnaista ja Niko Korhonen hakee pelikuntoaan rikkinäisen harjoituskauden jälkeen määräaikaisella siirrolla VetU:sta sarjaporrasta alempaa. Joonas Koivukosken loukkaantumistilannetta seurataan päivä kerrallaan ja Mika Korkialan ensiesiintyminen on kokoajan päivän lähempänä. Pelillisesti Kopsi tulee varmaan jatkamaan samoilla perusrakenteilla kuin sarja-avauksessa, mutta vastustajan mukaan tehdään tarvittavia hienosäätöjä mukaan. Tulevalla viikolla on myös hyvin aikaa paneutua pelaamisen yksityiskohtiin, joissa jäi vielä runsaasti parannettavaa.

Perjantai-iltana on taas tarjolla vauhdikasta viihdettä Kipparihallin nurmella, joten nyt on viimeistään aika kaivaa banderollit esille ja tulla kannustamaan Kopsia. Muistakaa hyödyntää myös ottelulehtisen tarjoamat huikeat tarjoukset pelinjälkeen.

KPS voittoon rutiinilla

Kilpailu urheilutarjonnan osalta oli kova perjantai-illassa, kun KPS kohtasi Kipparihallissa Lapuan Virkiän, joka vielä viime kaudella pelasi kakkosen pohjoislohkossa. Yleisömäärää verotti eniten varmaankin jääkiekon MM-kisojen samanaikaisuus ja Suomen peli, mutta ihan kivasti oli kotijoukkueen kannattajia kuitenkin paikalle tullut. Molemmat joukkueet olivat saaneet jalkeille täyden kokoonpanon joten parhailla kokoonpanoilla mentiin.

Ottelu käynnistyi Kopsin voimakkaasti hyökätessä ja ottelu ehti vanhentua vain 3 minuuttia, kun Atte Henttu kaadetiin rangaistusalueen sisällä, mistä seuranneen rangaistuspotkusta Atte viimeisteli varmasti 1-0 kotijoukkueelle. Tästä ei ehtinyt peli vanhentua kuin pari minuuttia, kun Aleksi Kangasvieri vapautti vastahyökkäyksessä Atte Hentun jonka kova laukaus painui vastustajan maalivahdin jalkojen välistä maaliin 2-0 kotijoukkueelle. Tämänkin jälkeen Kopsi jatkoi vahvaa esitystä ja ottelun 21 minuutilla kulman jälkitilanteesta Emil Finne antoi kovan syötön rangaistusalueen rajalta takatolpalle, missä Bright Ihionu viimeisteli päällään tarkasti takakulmaan 3-0. Tämän jälkeen liiallinen hyökkäysinto vesitti Kopsin puolustuspelin rakenteita ja Virkiäkin sai luotua Jussi Laapion kautta pari hyvää maalinteko paikka, jotka kuitenkin Joonas Koivukoski selvitti maalillaan hienosti. Lisäksi Joonas Koivukoski esitteli myös jalalla pelaamisen taitojaan harhautellessaan tyylikkäästi vastustajan kärki prässääjän. Puoliajan jo lähestyessä loppuaan, Atte Henttu viimeisteli hattutemppunsa Aleksi Kangasvierin syötöstä ja tilanteesta 4-0 lähdettiin tauolle.

Toiselle puoliajalle korjattiin puolustuspelin rakenteita ja lähdetiin ensisijaisesti turvamaan johtoasemaa ja tietenkin hakemaan hyvää pelillistä kokonaisuutta. Puolustaminen olikin hyvällä mallilla ja edelleen Kopsi sai luotua tasaiseen tahtiin hyökkäyksiä ja maalinteko tilanteita. Viimeistely hieman ontui, mutta yksi maali saatiin lukuisista paikoista tehtyä, kun Pietu Liedeksen keskialueen vapaapotkusta Emil Finne siirsi pallon päällään taitavasti yläkulmaan aivan rangaistusalueen rajalta 5-0. Tässä vaiheessa Kopsin vaihtoruletti oli jo hyvässä vauhdissa ja kaikki sallitut viisi vaihtoa suoritettiin hyvissä ajoin. Hieman lukuisat vaihdot veivät puolustuksen tasapainoa pois ja Virkiä sai luotua ottelun lopulla pari maalipaikka, jotka kuitenkin puolustuksen toimesta torjuttiin ja Joonas Koivukosken huippupelastuksia ei tällä kertaa tarvittu. Kopsilla oli useita paikkoja myös lisätä johtoaan mutta tällä kertaa viimeiset syötöt tai viimeistely ei onnistunut.

Kopsilta jo toinen suurinumeroinen voitto kauden alkuun, mikä kertoo siitä, että kausiennakossakin mainittu hyökkäys on vahvistunut odotetusti viimekaudesta. Tämän lisäksi joukkueen puolustuspelaaminen on ottanut viimekaudesta harppauksia eteenpäin sillä niin tasapainoista koko joukkueen puolustamista Kopsi parhaimmillaan esittää. Lisäksi tilanteenvaihto pelaaminenkin alkaa löytää mallinsa niin negatiivisissa kuin positiivisissä tilanteenvaihdoissa. Kopsilta tyylikäs esitys perjantai illassa ja nyt odotetaan mielenkiinnolla ensiviikon torstaita, kun sarjan yksi ennakkosuosikki SJK Akatemia saapuu Kipparihalliin mittamaan Kopsin tasoa klo 19:00 alkavaan otteluun.

Maalipaikat KPS - Virkiä 20 -6

Kulmat KPS - Virkiä 8 - 4