FC Kiisto - KPS Edustus
Klo 17:00 Fennia-areena Vaasa
Huh

Kaksijakoinen harjoituspeli Vaasassa

Kopsi kohtasi kauden viimeisessä harjoitusottelussaan Vaasassa kolmosen toisen tulevan kauden ennakkosuosikeista FC Kiiston. Kauden lähestyminen oli herättänyt Kopsin kollit talviuniltaan ja Vaasaan saatiin mukaan määrällisesti ja laadullisesti mukava ryhmä pelaajia. Kenttäolosuhteetkin olivat Fennia Areenalla puitteiden puolesta kunnossa.

Ensimmäisen puoliajan alku oli kuin toisinto JBK pelistä parin viikon takaa. Ilme oli Kopsilla hyvä mutta hyökkäyspelin ja tilanteenvaihdoissa tulleet virheet antoivat vastustajalle mahdollisuuden vastahyökkäysten muodossa, ja tässä kohtaa FC Kiisto osoitti miksi se on sarjan ennakkosuosikki, käyttämällä kakki kolme ensimmäiseen varttiin aikana saamaansa paikkaa hyödyksi. Näin ollen 15 minuutin pelinjälkeen tilanne oli 3-0 kotijoukkueelle, joka maalien myötä saamansa itseluottamuksen turvin otti pelin hallintaansa ja vain Jonas Holmin muutama hieno pelastus piti lukemat ennallaan. Viimeisellä vartilla Kopsi sai pelin juonesta uudestaan kiinni ja luotua pari maalipaikkakin, mutta hyökkäyspelin seurauksena FC Kiisto iski vastahyökkäyksellä jälleen kerran ottelun 39 minuutilla ja lukemat muuttuivat 4-0. Ensimmäisellä puoliajalla FC Kiisto oli kentällä juuri niin vahva kuin etukäteen pelättiin.

Puoliajalla Kopsi suoritti suunnitellut kuusi vaihtoa ja aloittikin toisen puoliajan vahvasti ottaen peliä haltuunsa. Puolustuspelissä prässi alkoi toimia ja vastustaja saatiin pidettyä maalipaikkojen ulkopuolella, kun vielä samaan aikaan joukkueen tiiveys sekä hyökkäys, että puolustussuuntaan parani niin kaksinkamppailut kääntyivät Kopsin eduksi. Maalipaikkojen luonti oli kuitenkin edelleen tuskaa hallinnasta huolimatta, mutta erikoistilanteita erityisesti kulmapotkujen muodossa Kopsille kertyi lukuisia. Ottelun 56 minuutilla sitten Pietu Liedeksen antamasta kulmasta Bright Ihionu jatkoi pallon maalille, missä Teemu Roiko kurotti 3 metrin jalkansa viimeistellen 4-1 kavennuksen. Tämän jälkeen Kopsi sai lisää itseluottamusta ja peli pyöri vahvasti Kiiston alueella. Kiiston maalipaikat toisella puoliajalla syntyivät lähinnä Kopsi kurittoman pallollisen pelin seurauksena. Ottelun 75 minuutilla Pietu Liedes lähetti taas yhden kulman Kiiston maalille minkä Kiisto sai purettua mutta Aleksi Hämäläinen laittoi rangaistusalueen rajalta irtopallon maaliin 4-2. Nyt oli jo meno sellaista, että Kopsi saataisi nousta vielä tasoihin pelissä, mutta sitten puolustuksen kommunikaatio virhe 80 minuutilla sammutti sen kipinän Kiiston viimeistellessä 5-2 maalin. Pelin loppu jatkui toisen jakson kaltaisena loppuun saakka ja näin saatiin Kopsin kannalta hyvin kaksijakoinen peli päätökseen.

Lopputuloksesta viis’ pelin anti oli todella hyvä Kopsille. Ensimmäisen puoliajan ongelmat pystyttiin korjaamaan toiselle puoliajalle ja sen jälkeen Kopsi näytti millä tasolla se tulee sarjassa tällä kaudella pelaamaan. Parannetavaa jäi edelleen hyökkäyspelissä palollisessa huolellisuudessa sekä kommunikoinnissa pelaajien välillä, mutta valmennus sai vastauksia siihen kuinka kauden alkuun lähdetään tämän kauden joukkueen kanssa.

Maalipaikat FC Kiisto -KPS 13 -6

Kulmat FC Kiisto - KPS 3 - 13