JBK - KPS Edustus
Maa

Paikalla klo 11:45

JBK kylvetti KPS:n huolella

KPS lähti Pietarsaareen mittamaan tasoaan sarjaporrasta ylempänä pelaavaa JBK:ta vastaan. Viime kauden kolmosen voittaja on valmistautunut tulevan kauden kakkoseen ja oli saanut kokoon parhaan kokoonpanonsa. Kopsin kohdalla kokoonpano olikin sitten kerätty paikalle ne ketkä saatiin periaatteella, kun kokoonpanoon piti haalia pelaajia naapurijoukkueita myöten.

Ottelun alku tuntui Kopsin kannalta lähtevän hyvällä ilmeellä liikkeelle, mutta 9 minuutin kohdalla vastustaja onnistui viimeistelemään 1-0, jonka jälkeen puolustaminen rakoili ja 19 minuutin kohdalla peli olikin sitten jo 3-0 JBK:lle. Ensimmäisen puoliajan lopulla Kopsi sai pelin parhaan vaiheen ja luotua useampikin maalipaikkoja hyvän pelinrakentelun seurauksena, mutta tulosta ei tullut.

Toinen puoliaika aloitettiin tiiviin puolustamisen merkeissä ja JBK saatiin pidettyä maalipaikkojen ulkopuolella. Ottelun 60 minuutilla Kopsin hyökkäyspään kulman jälkeen JBK purki tilanteen jonka jälkeen Kopsin puolustuksessa tuleen harhasyötön seurauksena vastustaja pääsi viimeistelemään 4-0. Tähän tuntui Kopsin selkäranka katkeavan sillä sen jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue. Puoliajan lopulle vastustaja kylvetti Kopsilaisia vielä neljän maalin verran ja lopuksi taululla olivat rumat 8-0 lukemat Kopsin kannalta.

Miksi näin? Vastustajan pelaajat olivat yksilötasolla fyysisesti, teknisesti ja taktisesti huomattavasti edellä Kopsin pelaajia. Lisäksi henkisen puolen antaessa periksi ottelun lopussa edellä mainitut seikat vielä korostuivat. Merkille pantavaa on se, että tästä huolimatta Kopsin onnistujat löytyivät puolustuksesta missä Teemu Roiko teki mitä tehtävissä oli, samoin kuin maalivahti Joonas Koivukoski jota ei vastustajan maaleista voi syyttää. Lisäksi Niko Ahonen esitti positiivisia otteita koko toisen puoliajan.

Maalipaikat JBK - KPS 17 - 4

Kulmat JBK - KPS 7 - 3