Peff - KPS Edustus
Hel

Lähtö klo 17:30 Nukkumatilta ja paikalla Telluksessa klo 18:00

KPS harjoitteli voiton PeFF:stä

Kopsi kohtasi kauden toisessa harjoitusottelussa sarjanousija PeFF:n Pietarsaaren Tellushallin uusitulla keinonurmella. Kopsi lähti otteluun lukuisten poissaolojen sävyttämänä, kun kokoonpanosta puuttuivat Aleksit Kangasvieri ja Niskakoski sekä Niko Korhonen, Mika Korkiala, Jonatan Tynkkynen ja Pietu Liedes. Lisäksi Joonas Koivukoski oli mukana, mutta flunssa toipilaana ei osallistunut peliin. Poissaoloista huolimatta Kopsi lähti vahvalla ryhmityksellä sunnuntai illan koitokseen.

Ottelun alku sujui Kopsin osalta tehokkaissa merkeissä, kun puolustusmuoto piti vastustajan pallollisen pelin maalintekopaikkojen ulkopuolella. Viiden minuutin pelin jälkeen erikoistilanteen jälkeisestä tilanteesta Lenni Luokkala käynnisti vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Atte Henttu viimeisteli varmasti 0-1 Kopsille. Kopsi jatkoi tämän jälkeen tehokasta pelaamista ja ottelun 10 minuutilla Bright Ihionun tarjoilusta Atte viimeisteli jo illan toisen osumansa yläkulmaan suunnatulla laukauksella 0-2. Tämän jälkeen Kopsi puolusti tiivisti, kun hyökkäykset rakentuivat suunnitelman mukaan, vaikkakaan lisäosumia ei tällä kertaa saatu aikaan. Vastustajan parhaat paikat tulivat Kopsin hyökkäyspelin pallon menetyksistä, kun Kopsin puolustuksen tasapaino ei ollut aivan kohdallaan. Kuitenkin Toppari kaksikko Joni Sorvoja ja Tuomas Pasanen selvittivät tilanteet yhdessä maalivahti Joona Vuotin kanssa. Puoliajalle mentiin vierailija Kopsin johdossa.

Puoliajalla Kopsi teki vaihtoja viisi kappaletta ja toiselle jaksolle lähdetiin tuoreilla pelaajilla. Vaihdot hieman sekoittivat alkuun peliä mutta pelin edetessä alkoi tasapaino hyökkäämisen ja puolustamisen välillä parantua, vaikka hyökkäyspelissä ratkaisevat syötöt jäivät useimmiten hieman vajaiksi. Puolustuspelissä ongelmat kulminoituivat negatiivisiin tilanteenvaihtoihin, joissa ryhmitys ei ollut valmennuksen toivomassa muodossa. Ottelun 48 minuutilla vastustaja sai kevyen rangaistuspotkun rangaistusalueen kulmalla tapahtuneesta tilanteesta ja onnistui kaventamaan tilanteen 1-2. Tämän jälkeen Peff sai painetta Kopsin alueelle, mutta Kopsin puolustus selvitti vastustajan lähentelyt. Ottelun lopussa Aleksi Hämäläinen käynnisti vastahyökkäyksen ja Paul Adour esitti taikansa 1 v 1 tilanteessa ja vei vielä maalivahdinkin väärään suuntaan, jonka jälkeen viimeisteli 1-3 johdon Kopsille. Näihin lukemiin peli lopulta päättyi

Kopsin pelistä näkyi viime kauden rutiini pelata kärsivällistä puolustuspeliä ja hyökkäysten suoraviivaista päättämistä. Lisäksi haettu hyökkäyspelin rytmittämistäkin esiintyi kiitettävästi, missä peliä rakennettiin monipuolisesti. Parannettavaa jäi negatiivisiin tilanteenvaihtoihin, missä joukkueen tasapaino ei ollut kohdallaan ja näistä tilanteista PeFF sai luotua maalipaikkansa. Lisäksi murtautumisvaihessa palloa käsiteltiin liiallisilla kosketuksilla, mikä vähensi laadukkaita maalipaikkojen määrää. Kokonaisuutena Kopsin kannalta erittäin positiivinen esitys monella osa-alueella ja tärkeää, että pelaajat saavat pelikokemusta ja tuntumaa kauden alkua kohti.

Maalipaikat PeFF - KPS 8 - 6

Kulmat PeFF - KPS 6 - 2