KPS Edustus - Esse IK
Hel

KPS:lle tappio Esse IK:ta vastaan

KPS jatkoi talven harjoitusotteluitaan lauantai-illan ”prime time” aikaan Kippari hallissa, missä vastaan asettui Esse IK. Molemmat joukkueet kärsivät kauden tähän aikaan jo totuttuun tapaan monien pelaajien poissaolosta, kun KPS:n kokoonpanostakin puuttui täysi tusina pelaajia eri syiden vuoksi. Rivit oli paikattu kuntoon KPS II pelaajilla ja näin saatiin kokoonpanoon 15 pelaajaa. Käytettävistä olevista pelaajista johtuen valmennus oli sorvannut peliryhmityksen totaalisesti uusiksi ja nyt päästiin kokeilemaan kolmen topparin muodostamaa puolustuslinjaa, kun peliin lähdettiin 3-5-2 pelijärjestelmällä.

Pelin alkuun KPS tuli ihan mukavasti ja otti pallolisen pelin hallinnan itselleen, mutta hyökkäysyritykset tyrehtyivät murtautumisvaiheeseen. Esse IK taas hyödynsi KPS:n hyökkäyspelin kurittomuuden ja pääsi niistä vastahyökkäyksiin ja onnistui luomaan laadukkaammat maalipaikat. Ensimmäisen jakson edetessä Kopsikin sai luotua puolittaisia maalipaikkoja, kuitenkaan niissä onnistumatta. Puoliajan lopulla Kopsin pelin rakenne hajosi ja liiallisen kiireen vuoksi sekä etäisyyksien kasvaessa liian suuriksi. Muutamista vaarallisista tilanteista huolimatta puoliajalle lähdettiin 0-0 tilanteesta.

Toiselle puoliajalle tarkennettiin hyökkäyspelin rakennetta ja lähdetiin parin vaihdon siivittämänä toiselle puoliajalle. Vaihdoista harmittavin oli Niko Välisaaren polvivamma, jonka vuoksi hän joutui astumaan pelistä sivuun. Toinen puoliaika ei kertauksesta huolimatta juuri tuonut parannusta peliin vaan ottelun 55 minuutilla Esse IK sai rankkarin Kopsin useamman virheen ketjun jälkeen, mistä 0-1 vierasjoukkue siirtyi johtoon. Tämän jälkeen vielä Tuomas Pasanen väänsi nilkkansa ja joutui taklaustilaanteen seurauksena sivuun pelistä. Noin 65 minuutin kohdalla Esse IK siirtyi läpiajon seurauksena 0-2 johtoon Kopsin kulman jälkitilanteesta kun Esse Ik:n maalivahti avasi pallon seisovan Kopsi puolustuksen taakse, mistä hallitulla ”shipillä” Esse Ik hyökkääjä siirsi vieraat 0-2 johtoon. Tämän jälkeen Kopsi terästäytyi hieman loppua kohden ja keskikentälle siirtyneen Atte Hentun upeasta syötöstä Reemi Myllymäki karkasi läpi ja sijoitti varmasti Kopsin kavennuksen 1-2. Tämän jälkeen Kopsi loi painetta vastustajan maalille, mutta maalia ei saatu aikaiseksi vaan vastustaja viimeisteli ottelun 89 minuutilla vastahyökkäyksestä 1-3 loppulukemiksi.

Ottelun antoi valmennukselle runsaasti tietoutta, joukkueen pelaajista varsinkin sen kautta, että nyt pelattiin täysin uudella pelijärjestelmällä, missä eri roolien tehtävät olivat tutusta poikkeavat. Pelijärjestelmä sinällän oli positiivinen kokemus ja puolustuspeli, joka toimi ison osan pelistä varsin hyvin. Suurimmat ongelmat olivat hyökkäyspelaamisessa, missä yksilötason tekniset suoritukset ja kurittomat ratkaisut aiheuttivat ongelmia omalle joukkueelle. Lisäksi hyökkäyspelaamisessa jäi parannettavaa pelinrakenteessa ja ylivoiman luomisessa linjojen väliin, minkä kautta on mahdollisuus luoda laadukkaita maalipaikkoja. Positiivista oli se että useimmat pelaajat saivat nyt pelata täydet 90 minuutia, mikä palveli pelikestävyyden kehittämistä kohti kesää.

Maalipaikat KPS - Esse IK 6 - 12

Kulmat KPS - Esse IK 4 -4