KPS Edustus - Haupa
Tam

Paikalla klo 13:00

KPS - Haupa la 21.1 klo 14:15 Kipparihallissa

KPS aloittaa kauden 2017 harjoitusottelut lauantaina 21.1 klo 14:15 Kipparihallissa, kun vastaan asettuu Pohjois-Suomen kolmosen joukkue Haukiputaan Pallo (Haupa), joka on mukana myös Suomen cupin lohkovaiheessa yhdessä KPV:n ja pohjoisen liigajoukkueiden kanssa. Joukkueilla on yhteistä historiaa muutaman vuoden takaa, kun joukkueet kohtasivat A-nuorten divarissa, missä nykyisten joukkueiden rungon muodostivat jo tuolloin vuonna 1990- syntyneet pelaajat.

Haupa on ehtinyt jo valmistautua Suomen cupin lohkovaiheeseen muutaman harjoitusottelun merkeissä, jonka lisäksi joukkue on harjoitellut tulevaa kautta varten jo marraskuusta lähtien. Lähtöasetelmat huomioiden joukkueen peli on varmasti jo melko valmista. Joukkueella on todella vahva keskikenttä, missä pelaa kokkolaisillekin ennestään tuttuja pelaajia. Joukkuetta valmentaa Mikko Isokangas, joka on nuoren polven valmentaja, jolla on kuitenkin kokemusta valmentamisesta jo useamman vuoden ajalta eri puolilta Suomea. Valmennusoppinsa Mikko Isokangas viimeisteli vuonna 2012 Eerikkilän rantasaunalla, missä tuolloin aamuyön tunteina Mikkoa opasti jalkapallon saloihin kokeneempi valmentajakaksikko.

KPS on aloittanut harjoittelun vuodenvaihteen jälkeen systemaattisesti, missä harjoituksissa on ollut selkeästi nähtävissä huomattavasti parempi lähtötilanne kuin vuosi takaperin. Osallistuminen on ollut aktiivista ja intensiteettiä on saatu edellisestä vuodesta kasvatettua tavoitteiden mukaisesti. Joukkueen mukana on testissä neljä uutta pelaajaa, joista kolme tekee ensiesiintymisensä tulevassa pelissä. Muilta osin joukkueen runko on säilynyt edellisestä vuodesta todella hyvin kasassa ja tutut Kopsilaiset nähdään jälleen toiminnassa. Loukkaantuneiden listalla on edelleen Mika Korkiala joka kuntoutuu hyvää vauhti kohti kauden alkua sekä Pietu Liedes, joka on pelikunnossa helmikuun lopulla.

Tervetuloa seuramaan jännittävää koitosta lauantaina klo 14:15 alkaen Kipparihalliin.

KPS avasi harjoitusottelut niukalla tappiolla

Kopsi avasi kautensa pelien osalta Kipparihallin loistokuntoisella nurmella, kun vastaan asettui Suomen cupin lohkovaiheeseen valmistautuva Haukiputaan pallo. Kopsin kiihkeimmältä kannattajaryhmältä näytti vielä puuttuvan nastalenkkarit sillä kannattajaryhmä näytti vielä tässä kohtaa kautta vajaalukuiselta. Peli oli Haupalle jo kauden viides harjoitusottelu, kun taas Kopsi puki pelipaidat päälle ensimmäisen kerran tällä kaudella.

Ottelun alkoi vieraiden hallinnalla, missä näkyi aiempi pelikokemus tältä kaudelta, kun taas Kopsi haki ajoituksiaan ja ryhmitystään kokoon ottelun ensimmäisen vartin. Tämän vuoksi Haupa sai luotua muutamia vaarallisia maalipaikkoja Kopsin maalille. Ottelun edetessä Kopsi alkoi saada pallollista otetta, jonka kautta se otti pelin hallinnan itselleen, mutta hyökkäyskolmanneksella oli sitten vaikeuksia maalipaikkojen luonnissa. Parhaat maalipaikat Kopsi onnistui luomaan vasemman laidan kautta, missä Matias Kivinen ahersi laitapakin tontilla ja oli useimpia maalipaikkoja rakentelemassa. Pelin edetessä puoliajan loppua kohden Haupa nosti prässiään ja sai tyrehdytettyä Kopsin pelinrakentelun, jonka jälkeen peli meni keskialueen kamppailuksi. Puoliajan viimeisellä minuutilla Kopsin pelin avauksen seurauksena tuli keskialueen pallonmenetys, mistä Haupa pääsi rangaistusalueen rajalta tarkalla laukauksella viimeistelemään alanurkkaan 0-1 vieraille.

Puoliajalla Kopsi teki neljä vaihtoa ja muutti samalla periryhmitystään. Toisen puoliajan alkuun vierailija Haupa tuli vahvasti onnistuen siirtämään paineen Kopsin päätyyn, mutta Joona Vuoti selvitti hienosti vastustajan vaaralliset lähentelyt. Vastahyökkäyksen jälkeisestä tilanteesta Haupa sai rangaistuspotkun pelin 67 minuutilla, mistä se siirtyi 0-2 johtoon. Pelin edetessä loppua kohden Kopsi sai paremmin pelistä kiinni ja loi muutamia vaarallisia maalintekotilanteisiin, tällä kertaa oikean laidan kautta vastustajan maalille, mutta viimeistely vielä ontui tässä vaiheessa. Lopulta pelin 86 minuutilla Emil Finne lähetti oikealta kulmapotkun, jonka Lenni Luokkala ohjasi maalin perukoille 1-2. Tämänkin jälkeen Kopsi painosti voimakkaasti mutta tasoitusmaali jäi syntymättä. Näihin lukemiin ottelu lopulta päättyi.

Pelistä jäi hyvä kuva sillä molemmat joukkueet pelasivat todella hyvällä intensiteetillä ja pelaajien juoksumatkat kentällä olivat todella kovaa tasoa. Lisäksi pelissä oli sopivasti tunnetta mukana mikä osoitti, että molemmissa joukkueissa oltiin tosissaan. Pelillisesti Kopsin pelissä rakenteet välillä toimivat ja välillä taas oli parannettavaa, mutta se on tässä vaiheessa vielä ymmärrettävää kahdeksan pallolisen harjoituksen jälkeen. Se mikä on silmiin pistävää vuoden takaiseen vastaavan ajankohtaan verrattuna, on pelaajien parempi fyysinen suorituskyky ja se että pelissä ovat viime kauden pelilliset rakenteet hyvin nähtävissä. Tästä voi luottavaisena lähteä hiomaan pelin yksityiskohtia kohti tulevaa kautta

Maalipaikat KPS - Haupa 7 - 11

Kulmat KPS - Haupa 6-4