KPS Edustus - FC Kiisto
Klo 19:00 Ykspihlajan urheilukenttä
Kes

Peli-ilmeen paraneminen ei rittänyt pisteisiin

Kesä oli edennyt juhannukseen ja vihdoin pitkän kevään jälkeen KPS pääsi kotinurmelleen Ykspihlanjan urheilukentälle pelaamaan kotipelinsä. Ykspihlaja kuten, muutkin nurmikentät ovat kärsineet talvesta, mutta olosuhteisiin nähden kohtuullisessa kunnossa oli pelialusta, kun vastaan asettui FC Kiisto Vaasasta. Joukkueet kohtasivat viime kaudella sarjassa ja silloin FC Kiisto vei molemmat pelit nimiinsä 3-0 (1-0) ja 0-5 (0-1) lukemin, joten ensimmäistä voittoa vierailijoista lähdettiin hakemaan.

Ensimmäisen puoliajan alku alkoi vierailijoiden merkeissä, kun KPS:n pelaajien reagointi oli liian hidasta ja kampailutilanteet menivät Kiiston eduksi. Kiisto onnistuikin kapitalisoimaan pelin hallinnan jo ottelun kahdeksannella minuutilla, kun keskiviivan tuntumasta KPS:n vasemmalta puolelta lähtenyt keskitys leijaili puolustajien yli ja tippui Kiiston Miro Roukuksen jalkaan, joka harhautti Joonas Koivukosken ja viimeisteli 0-1 vieraille. Tämän maalin jälkeen KPS pelaaminen parani ja kotijoukkue alkoi viedä peliä, jonka seurauksena saatiin laadukkaita maalipaikkoja vastustajan maalille. Näistä parhaat tulivat Bright Ihionulle ja Atte Hentulle, mutta vastustajan maalivahti selvitti tilanteet hyvillä torjunnoilla. KPS pitikin pelinohjat käsissä puoliajan loppuun saakka, mutta palkinto jäi saamatta.

Toisen puoliajan alkuun haettiin samaa ilmettä kuin KPS oli esittänyt ensimmäisellä puoliajan lopulla, mutta hyökkäyspelaaminen meni väkinäiseksi ja pakon omaiseksi puskemiseksi ja pallot menetettiin vastustajalle pääsääntöisesti heidän puolustuslinjan etupuolella. Kun sitten KPS ei saanut palkintoa niin vastustaja iski 56 minuutin kohdalla, vastustajan maalivahdin pitkä avauspallo päästettiin pomppaamaan ja pelin painopiste siirtyi KPS:n päätyyn, mistä hetken päästä vastustajan jalka oli 20 metrissä vapaana, josta lähtenyt hieno laukaus meni yläkulmaan 0-2 vastustajalle. KPS haki vaihtojen kautta muutoksia, mutta orastava takaa-ajo tyrehtyi lopulta ottelun 65 minuutilla Emil Finnen ottaessa toisen keltaisen kortin ja samalla hänet poistettiin kentältä. Vajaalukuisenakin KPS yritti peliryhmitystä muuttamalla saada kiriä aikaan, mutta vastustaja rankaisin vastahyökkäyksestä ottelun 70 minuutilla jo ratkaisevan tuntuisesti 0-3. Tämänkin jälkeen KPS:lla oli yritystä, mutta maalipaikoille asti se ei johtanut ja mies ylivoiman turvin vastustaja sai luotua vastahyökkäyksiä, joista ottelun 85 minuutilla se rangaistuspotkun, jonka Joonas Koivukoski kuitenkin hienosti selvitti. Näin peli saatiin päätökseen ja pisteet menivät tälläkin kertaa Kiistolle.

Pelin jälkeen pidettiin pelaajien ja valmennuksen välillä keskustelutuokio ja pohdittiin syitä viimeaikaisten tulosten taustalla. Peli-ilmeessä ja itsensä likoon laittamisessa ei ollut tänään mitään vikaa, mutta valitettavasti kaikki pelaajat eivät vain onnistuneet suorittaa potentiaalinsa tasolla. Oleellista olisikin nyt löytää pelitapa, missä pelaajat pääsevät käyttämään vahvuuksiaan ja saadaan onnistumisia aikaiseksi. Nyt nautitaan juhannuksesta ja ensiviikolla yritetään kääntää lehdestä uusi sivu esille.

Maalipaikat KPS - FC Kiisto 5 - 9

Kulmat KPS - FC Kiisto 5 - 3